10.12.2018. 20:14
1
Uhapšen zamjenik gradonačelnika Bora zbog spolnog uznemiravanja maloljetnice
Zamjenik gradonačelnika Bora Branko Perić (59), koji se našao u centru skandala, kada su fotografije na kojima se on ljubi i grli s djevojčicom od 15 godina osvanule na Facebook profilu te maloljetnice, uhapšen je danas po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, prenosi "Blic.rs".

Kako je saopćio MUP Srbije, "pripadnici policije uhapsili su B. P. (59) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo spolno uznemiravanje.

- Osumnjičeni se tereti da je svojim ponašanjem spolno uznemirio petnaestogodišnju maloljetnicu s kojom se sastao po njenom pozivu, nakon čega je ona, kako se sumnja, mobilnim telefonom načinila tri fotografije neprimjerene sadržine - navodi se u saopćenju MUP-a i dodaje:

- Po odobrenju nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Perić je podnio ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Bora i poslije svega je izjavio da je fotografija njegovog poljupca s djevojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se s ostalim djevojkama, koje su bile angažirane, pozdravio na sličan način, prenosi Blic.rs.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.