23.12.2018. 12:57
0
Ubica prišao Roganoviću i Vilotijeviću, te pucao u njih sedam puta: Pješice pobjegao u nepoznatom pravcu
Austrijska policija i dalje traga za napadačem koji je u petak popodne ispred restorana “Figlmiler” u centru Beča hicima iz pištolja ubio navodnog pripadnika “kavačkog klana” Vladimira Roganovića (32) iz Herceg-Novog, a teško ranio Stefana Vilotijevića (22) zvanog Mali Kićun iz Novog Sada, a porijeklom iz Nikšića, prenosi danas Dnevni Avaz.

Kako pišu austrijski mediji, svjedok pucnjave je policiji rekao da je napadač imao kraću bradu, tamnu jaknu i kapuljaču na glavi, te da ima tridesetak godina, a visok oko 185 centimetara. Navodno, strijelac je govorio isti jezik kao i žrtve, a policija je i dalje potjeri za neidentificiranim napadačem. 

- Zločin je, najvjerovatnije, povezan s organiziranim kriminalom na području zapadnog Balkana - rekao je u izjavi za medije portparol austrijske policije Danijel Furst.

- Istražitelji državnog zavoda za kriminalistiku sprovode međunarodnu istragu.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Roganović i ranjeni Vilotijević su s još jednim čovjekom u petak popodne ručali u restoranu u centru austrijske prijestonice. Iz bara su izašli oko 13.30, kada im je prišao naoružani čovjek i, prema navodima policije, ispalio između pet i sedam hitaca na trojicu muškaraca, poslije čega je pješice pobjegao u nepoznatom pravcu. Roganović i Vilotijević su upucani u glavu, a identitet i zdravstveno stanje trećeg čovjeka koji je bio s njima nisu poznati, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.