24.12.2018. 19:20
0
Dačić: SAD ne traže da uđu u dijalog
Šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da SAD nisu tražile da uđu u dijalog Beograda i Prištine i da za sada nema zvaničnih inicijativa o promjeni formata dijaloga.

“Tu ne mislim na svakodnevne izjave o proširenju formata koje dolaze od prištinske strane. To je izraz nezadovoljstva koje oni imaju prema Federiki Mogerini. Sa druge strane, ni SAD ne traže da uđu u dijalog. Promjena formata u ovom trenutku nije tema o kojoj se raspravlja”, rekao je Dačić novinarima.

On je dodao da, ako dođe do promjene formata, onda će Srbija tražiti da u tome učestvuje i Rusija, čiji su predstavnici još ranije rekli da hoće, prenosi Tanjug.

“Nismo valjda ludi da se proširi format sa onim zemljama koje su priznale Kosovo, a da Rusija i Kina ostanu po strani”, rekao je Dačić.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.