28.12.2018. 21:34
0
Ko je Bosanac koji je poginuo sinoć od eksplozije bombe koja je bila postavljena ispod njegovog Mercedesa
Nenad Blagojević (48), poznatiji pod nadimkom Bosanac, koji je poginuo sinoć kod Pupinovog mosta u eksploziji bombe podmetnuta ispod njegovog "Mercedesa", ima debeo kriminalni dosije, prenosi beogradski Kurir.

Blagojević, koji je stradao na licu mjesta od posljedica strahovite eksplozije, svoju kriminalnu karijeru započeo je još davne 1999. godine.

Bosanac u svom dosjeu ima krivične prijave za ubistvo, pokušaj ubistva, iznude, nanošenje teških tjelesnih povreda i krivične prijave zbog nelegalnog nošenja oružja. 

Ubijeni kriminalac postao je dobro poznat organima reda kada je 1999. godine bio doveden u vezu sa ubistvom Nenada Vicentijevića (28), piše Kurir.

Vicentijevićevo tijelo pronađeno je u automobilu 15. jula te godine, a ubica mu je ispalio nekoliko hitaca u glavu. Blagojević i on su bili rivali i sve je upućivalo na to da je on izvršio ovaj zločin. Bio je osumnjičen i priveden, ali nije bilo dovoljno dokaza koji bi ga okrivili.

Ovo ga nije natjeralo da se smiri, Blagojević je tri godine kasnije pokušao da ubije Dragana Ćirovića, a osuđen je za nanošenje teških tjelesnih povreda, tešku krađu i nedozvoljeno držanje oružja.

Nakon te kazne napustio je Srbiju i neko vrijeme proveo u SAD, a poslije toga se preselio u Australiju.

I u inostranstvu je, prema saznanjima Kurira, nastavio sa krimi-poslovima i navodno je sarađivao sa ljudima porijeklom sa ovih prostora. Vlasti Australije su mu međutim otkazale gostoprimstvo i deportovali ga u Srbiju, čiji je državljanin, iako je rođen u Bosni i Hercegovini.

Međutim, po povratku u Srbiju nastavio je sa kriminalnim poslovima, pa je ponovo bio uhapšen zbog iznude.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.