30.12.2018. 8:41
0
Otkrivena misterija trećeg čovjeka: Mladić koji je u Beču bio sa ubijenim Roganovićem i ranjenim Vilotićem je Gidra sa Medaka
Izvjesni Gidra sa Medaka, odnosno iz beogradskog naselja Medaković je treći čovjek za stolom iz restorana u Beču, koji je bio na ručku sa Vladimirom Roganovićem (31) i Stefanom Vilotijevićem (22) kada su upucani.

Gidra je državljanin Srbije koji se našao prošlog petka oko 14.30 kada je Roganović, a Vilotijević teško ranjen.

Iako je nakon zločina ispitan i pušten, sutradan ga je bečka policija uhapsila zbog, kako su tamošnji mediji prenijeli, nelogičnosti u izjavi, prenosi Kurir.

Kod njega je pronađen hrvatski pasoš na ime Danijel Milićević, ali je bečka policija u saradnji sa srbijanskom ubrzo došla do njegovog pravog identiteta.

Utvrđeno je da je "putovnica" originalna, ali da su podaci lažni. Na osnovu otisaka prstiju on je ubrzo identificiran.

Zasad se samo nagađa Gidrina uloga u krvavom događaju. Iz Novog Sada, odakle je inače Mali Kićun, kako po ocu zovu Stefana Vilotijevića, stižu informacije da je "Gidra njihov čovjek" i da ih "nije namjestio".

"Sa druge strane, međutim, austrijska policija istražuje i da li je Gidra bio "tiper", odnosno da je ubicama "na tacni" dao Roganovića i Vilotijevića", navodi sagovornik Novosti.

Malog Kićuna sada čuva policija i zbog opasnosti da bi egzekutori mogli da ga dokrajče, ali i zbog potjernice koju je za njim raspisala srbijanska policija.

Inače Roganović, rodom iz Herceg Novog, označavan je kao osoba bliska "kavčanima" iz Kotora. Od njega se u čitulji oprostio i Radoje Zvicer, koga sigurnosne službe navode kao jednog od vođa ovog klana. Sumnja se da je Roganovićevu likvidaciju organizirao suparnički "škaljarski klan", preosi Kurir.


(Admir Oručević)

BecUbistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.