30.12.2018. 13:53
0
Pokušaj samoubistva u Boru: Preživjela skok sa 30 metara, izbjegla smrzavanje i davljenje
Medicinska sestra iz Bora S. Z. (40) na čudesan način je u četvrtak preživjela pokušaj samoubistva!

Ona je najprije skočila sa 30 metara visine sa mosta koji vodi ka selu Brestovac, ali je pala u snijeg, gde se onesvijestila. Potom se otkotrljala u obližnji potok i tako provela nekoliko sati, sve dok je nisu pronašli lokalni mještani, prenosi “SrbijaDanas“.

Uprkos svemu, uspjela je da izbjegne smrzavanje, ali i davljenje, s obzirom na to da joj je glava bila ispod vode kada je pronađena. Uz to, povrede koje je pretrpjela poslije pada jesu teške, ali nisu opasne po život.

Ekipe Hitne pomoći odmah po pozivu su izašle na teren. Najprije su morali da dobro utople ženu jer joj je prijetila smrt od hipotermije. Zatim je upućena na detaljnu dijagnostiku jer je imala više vidljivih povreda od pada. Utvrđeno je da, osim drugih povreda, ima i prijelom kičmenog pršljena. Zato je hitno prebačena na Ortopedsku kliniku na beogradsku Banjicu – saznajemo od nadležnih.

S. Z. je, inače, medicinska sestra na Odeljenju ginekologije u Boru, a njene kolege kažu da nikada nije odavala znake depresije.

– Tog dana nije bila u smjeni, vjerovatno je od kuće krenula ka mostu. Apsolutno nijedna sitnica nije ukazivala da je S. Z. sklona samoubistvu, da je u depresiji, da ima nekih problema. Radila je i funkcionisala na poslu potpuno normalno kako u posljednje vrijeme, tako i svih prethodnih godina.

Ponašala se najnormalnije. Šta ju je natjeralo na takav korak niko od kolega ne može ni da pretpostavi – saznajemo nezvanično u bolnici u Boru.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.