12.1.2019. 19:34
0
Desetine hiljada osoba na ulicama Beograda: Ovo je zemlja za nas, a ne za lopove, prevarante, one koji kradu i otimaju
FOTO: Blic
Protest pod sloganom "Jedan od pet miliona" održava se i ove subote u Beogradu. Građani su se, kao i prethodnih puta, okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, a potom krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, prenosi Blic.rs.

Piše: Haris Ahbabović

Kolona građana je poslije govora glumca Branislava Trifunovića i predsjednice NVO Evropski pokret Rade Trajković krenula centrom Beograda. Kolonu su predvodili bubnjari, okupljeni nosili zastave Srbije i Beograda, a sa kamiona sa ozvučenjem se čula muzika.

- Ovo je zemlja za nas, a ne za lopove, prevarante, one koji kradu i otimaju. Danas su iz Kraljeva 8 hrabrih ljudi krenuli pješke za Beograd da bi 16. januara, na godišnjicu brutalnog ubistva Olivera Ivanovića bili ovdje sa nama. Hvala ljudima koji su se usudili da pređu 200 kilometara pješke po ovom vremenu, jer su postali simbol ovog protesta. Trenutno su u Preljini, živi su, zdravi su i stižu u srijedu ovde - rekao je glumac Branislav Trifunović.

Na protest su stigli i političari Zoran Lutovac, Boško Obradović, Zoran Živković, Aleksandra Jerkov, Dušan Petrović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.