14.1.2019. 18:47
0
Crna Gora: Proširena istraga u slučaju pokušaja terorizma 2016.
Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore proširilo je istragu u slučaju pokušaja terorizma 2016. na još osam osoba, stranih državljana.

- U cilju objektivnog i potpunog informiranja javnosti, Specijalno državno tužilaštvo obavještava da je, ispitujući djelovanje kriminalne organizacije čiji pripadnici su izvršili krivično djelo terorizam u pokušaju, u vezi s krivičnopravnim događajem pokušaja nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore za vrijeme parlamentarnih izbora u oktobru 2016., identificiralo još osam osoba, pripadnika iste kriminalne organizacije koji su u predmetnim događajima uzeli učešće u oktobru 2016. 

U skladu s prikupljenim dokazima donesena je naredba o proširenju istrage protiv stranih državljana L. C., J. J., D. P., R. S. R., J. M., Y. F., M. C., R. K. Y. A. B., R. K. Y. A., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo terorizam u pokušaju izvršeno putem pomaganja - navodi se u saopćenju SDT-a Crne Gore, prenosi antenam.net.


(Amila Alijagić)

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.