20.1.2019. 21:36
4
Vučić sutra sa predsjednikom Republike Palau: Uvjeren sam da će 13. zemlja povući priznanje. Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau, bit će ih još
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se sutra sa predsjednikom Republike Palau Tomijem Esangom Remengesom.

Sastanak je zakazan za 12.00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srbije.

Nakon sastanka bit će izdato saopćenje za javnost.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je jučer da će 21. januara zvanično saopćiti koja zemlja povlači priznanje Kosova i da će predstavnik te zemlje doći u Beograd i predstaviti notu.

Prištinski list "Klan Kosova" objavio je da će Republika Palau povući priznanje Kosova, što Dačić nije htio ni da potvrdi ni da demantira.

- Rekao sam da ću u ponedjeljak obznaniti, neću prije vremena, ali uvjeren sam da će 13. zemlja povući priznanje. Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau, bit će ih još - poručio je Dačić.  


(SRNA/Amila Alijagić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.