26.1.2019. 19:57
0
Sergej Trifunović izabran za novog predsjednika Pokreta slobodnih građana
Sergej Trifunović izabran je večeras za novog predsjednika Pokreta slobodnih građana.

Njegov protivkandidat bio je advokat Aleksandar Olenik, piše “Blic“.

Prebrojana su ukupno 32 glasačka listića, od kojih je 39,3 posto bilo za Olenika, dok je Trifunović dobio 60,07 posto glasova.

Nakon glasanja, Olenik je prišao Trifunoviću i čestitao mu pobjedu, dok je novoizabrani predsjednik PSG rekao da nema šta posebno da se slavi.

– Ako mene pitate, čeka nas dosta posla i nemamo šta da slavimo. Ja sam sada upravnik firme u stečaju. Moramo mijenjati klimu i način na koji razmišljamo. Čeka nas timski rad, a za moju kandidaturu prevagnulo je ime pokreta jer želim osvijestiti sve da budu slobodni građani. Šalit ćemo se, zato imate glumca, treba neka budala da vas uveseljava – rekao je Trifunović nakon izbora.

Dodao je da se raduje poslu, te da se svašta može učiniti, i mnogo više nego što se može pretpostaviti.

Inače, profesor Rade Veljanovski je nakon procedura izbora pozvao okupljene da krenu na protestnu šetnju “1 od 5 miliona”.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.