9.2.2019. 21:10
0
Protest u Beogradu: Građani Srbije su taoci Vučića
Na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu održan je deseti po redu protest “Jedan od pet miliona”, na kojem se obratio pisac Marko Vidojković koji je rekao da građani Srbije danas žive u košmaru u kome su “taoci Aleksandra Vučića”.

On je ocijenio da je “fenomenalno” što su kako je rekao, različite političke opcije zajedno u borbi protiv režima Aleksandra Vučića.

“Nisu svi iz opozicije sjajni ali mislim da su dovoljno talentovani i pametni da ovaj put neće zeznuti, a ako zeznu, ulica je opet naša”, rekao je Vidojković.

Najavljena je bila i Sanja Pilipović, majka jednog od učesnika prošlonedeljnog protesta, koji je bio priveden zbog nošenja vješala, ali se nije pojavila, već samo poslala pozdrave preko organizatora, koji su zaključili da je njen sin pušten zato što je ona najavljena na protestu.

Među okupljenima su se opet pojavila vješala, koja se, umjesto omče, završavaju cvijetom visibabe, kao karikiranje reagovanja i osuda u javnosti poruke koju predstavljaju vješala sa protesta prošle subote. Vidojković je, kao jedini govornik, rekao da je Pravni fakultet, koji je i sam završio, „leglo nevjerovatnih ološa” i “leglo kriminala”, koji je iznedrio mnogo anti-heroja, a kako kaže i „najboljeg studenta u istoriji te ustanove”, predsjednika Aleksandra Vučića.

„Krenuo je najbolji student Pravnog okolo da uguši Srbiju koja se upalila. Pokušava da je gasi benzinom. Pokušava da ide okolo i objašnjava kako je sve super. On koji je prekršio ne znam koliko članova Ustava”, rekao je Vidojković.

Kaže da je u Aranđelovcu čuo da će na Sretenje predsjednik Srbije doći u taj grad, i pozvao Aranđelovčane da se, ako vide da dolazi, skupe i “pokažu šta misle o njemu”.

„Nemojte da se opuštamo kao posle 5. oktobra”, poručio je Vidojković.

Okupljenima na Platou pridružila se, organizovano, i grupa studenata FPN-a, FON-a, ETF-a i Saobraćajnog fakulteta, prenosi CDM. 

Oni su se ranije tokom dana okupili ispred studentskog doma “4. april” odakle su krenuli u protestnu šetnju do Filozofskog fakulteta.

Protesti četvrtkom, petkom i subotom održavaju se i u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.