13.2.2019. 12:56
2
Bosanac ubio Violetu J., svoju nekadašnju djevojku, a onda sebi pucao u glavu: Posvađali se u restoranu, a onda joj pucao u glavu
Željko B., 53-godišnji Bosanac, kasno sinoć je u bečkom Midlingu ubio svoju bivšu partnericu, 48-godišnju Srbijanku Violetu J., a potom je sebi pucao u glavu, prenosi danas Dnevni Avaz pisanje medija u Austriji.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u najbliže bolnice, gdje je žena podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu. Pretpostavlja se da je motiv zločina - ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodila svađa u restoranu između Željka i Violete, a po izlasku u 21.20 sati, Željko je pucao u glavu svoje partnerice, a potom pokušao samoubistvo.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju veoma malim, prenosi Avaz.

- Zločinu je prethodila svađa u restoranu, koja se nastavila na ulici. Pronašli smo dvije čahure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje - rekao je portparol policije Paul Eidenberger.

Vladala je pomalo haotična situacija dok su na ulici ležala dva tijela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tokom noći, dodaje Avaz.

Zločin je aktuelizirao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubistva žena u Austriji, a treći u Beču.  

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.