13.2.2019. 19:39
0
Uhapšen četvrti napadač na vaterpoliste Crvene zvezde
Splitska policija privela je u srijedu 22-godišnjaka iz Solina kojeg dovodi u vezu sa subotnjim napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi, potvrdila je policija agencijama.

Iako u policiji kažu kako će tek kriminalističko istraživanje pokazati je li mladi Solinjanin zaista povezan s verbalnim i fizičkim napadom na trojicu sportista iz Srbije, neslužbeno se saznaje da ga se sumnjiči za ista krivična djela kao i trojicu uhapšenih napadača.

Riječ je o krivičnim djelima kvalificirano razbojništvo, teško povređivanje u pokušaju i zločin iz mržnje.

Incident se dogodio na Rivi u subotu u 13.30 sati, dok su trojica vaterpolista sjedila u jednom kafiću.

Iznenada su ih, navodno iziritirani grbom Crvene zvezde na majici jednog od igrača, napala petorica nepoznatih mladića metalnom šipkom i nožem. Dvojica su uspjela pobjeći u hotel, a treći vaterpolista (29) spasio se od napadača skokom u more i lakše je povrijeđen.

Napadnuti igrači na kraju su odustali od utakmice s domaćim Mornarom te su se vratili u Beograd.

Policija je brzo uhapsila trojicu napadača. Dvojici je određen jednomjesečni pritvor, a treći je pušten da se brani sa slobode.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.