14.2.2019. 11:50
0
Potvrđena optužnica: Riječanin mjesecima mučio i silovao ženu
Optužnica protiv Zvonka Đantara (56) iz Rijeke kojom se tereti za krivična djela silovanje, prijetnje i nametljivo ponašanje postala je pravomoćna.

Jučer je održano pripremno ročište, a suđenje bi trebalo početi početkom aprila.  

Županijsko državno tužilaštvo je utvrdilo da je Đantar u februaru 2018. godine izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem nad ženom (32) na način da je slomio njen otpor prijetnjom ubistvom. Od februara pa do kraja aprila 2018. godine u više navrata joj je prijetio silovanjem, premlaćivanjem i ubistvom nje i članova porodice, zbog čega je žrtva dugo trpjela jak strah, piše Novi list.

Optuženi Đantar je od februara do kraja aprila 2018. godine nesretnu ženu svakodnevno pratio, dolazio ispred kuće te tražio da s njim bude u intimnoj vezi, što je odbijala i time kod žrtve izazvala snažnu uznemirenost, tvrdi tužilac. 

Prijetio joj je da će je ubiti ako ne pristane na intimnu vezu, uvjeravao ju je "da ne zna šta je prava opasnost, da još nije vidjela zvijer, prijetio da će je razbiti, ubiti, da će završiti Hitnoj, da će ubiti njenu porodicu, pritom joj govoreći da ima i oružje.

Tortura, psihičko i fizičko iscrpljivanje trajalo je nekoliko mjeseci, sve dok žrtva nije skupila hrabrost i zatražila pomoć policije, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.