11.3.2019. 16:32
0
Prije 13 godina umro je Slobodan Milošević: Simpatizeri mu na grobu maze bistu i ljube krst
Njegov lik i djelo i danas dijele Srbiju. Dok je za neke zločinac koji je Srbiju unazadio, za druge on predstavlja heroja koji zaslužuje ulicu i kojem se trebaju dizati spomenici.

Na njegovu grobu kod porodične kuće u Požarevcu tako su se jutros okupili njegovi simpatizeri koji su ljubili krst i mazili njegovu bistu, prenosi Oslobođenje. 

Slobodan Milošević preminuo je u pritvorskoj ćeliji Haškog suda (ICTY) u Scheveningenu 11. marta 2006., ne dočekavši presudu po optužbi za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene na Kosovu, u Hrvatskoj i u BiH 1990-ih godina.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.