17.3.2019. 16:02
0
Jedna osoba već dobila kaznu od mjesec dana zatvora zbog upada u zgradu RTS-a, uhapšene još četiri osobe
FOTO: RAS Srbija
Prekršajni sud u Beogradu izrekao je kaznu do 30 dana zatvora devetnaestogodišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa upadom u zgradu RTS-a.

Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladić osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi". 

"On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako ima pravo da se žali", dodao je Marinović. 

On je napomenuo da su još četiri osobe privedene u Prekršajni sud i da do kraja dana ovaj sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima. 

Demonstranti su u zgradu RTS-a ušli preko ulaza iz Aberdareve ulice, izlijepili trakama i naljepnicama hodnike zgrade, polomili stakla i odgurivali obezbjeđenje i zaposlene televizije. 

Ubrzo nakon toga stigli su i pripadnici specijalnog odreda policije i Žandarmerije koji su spriječili demonstrante da se popnu na više spratove. 

Poslije višečasovnog insistiranja pripadnika Žandarmerije da demonstranti mirno napuste RTS, policija je potisnula iz zgrade učesnike protesta i predstavnike opozicije.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.