17.3.2019. 18:51
0
Boško Obradović poručio: Uhapsite mene i Dragana Đilasa, ali djecu koju ste uhapsili morate pustiti!
Oporbeni čelnici i zastupnici u Skupštini Srbije, koji su u subotu navečer ušli sa skupinom prosvjednika u zgradu Radio televizije Srbije (RTS), ponudili su u nedjelju policiji da ih uhapsi i sudi im, a za uzvrat oslobodi uhapšene mladiće koji su s njima bili u RTS-u.

Policija tvrdi da je privedeno šest osoba, a organizatori da ih je "više od 10".

Vođa konzervativnog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je, stojeći pred kordonom policije s čelnicima Saveza za Srbiju, da su među uhapšenima mladići od 18 do 28 godina i da su među prosvjednicima danas i njihovi roditelji.

 "Ovdje je sve jednostavno - predložili smo da se sastanu dva izaslanstva - organizatora protesta ('1 od 5 miliona') i policije i da tu djecu puste na slobodu", rekao je Obradović. "Ako je netko odgovoran - to smo mi", dodao je.

 Naglasio je da se ni on ni drugi oporbeni zastupnici koji su sinoć ušli u zgradu RTS-a "ne pozivaju na imunitet".

 "Neka uhapse mene i (Dragana) Đilasa, ali djecu moraju pustiti", poručio je Obradović.

 Prosvjed ispred sjedišta beogradske policije je u tijeku, a pred nekoliko hiljada okupljenih građana i jedan od kordona policije stali su čelnici oporbenog Saveza za Srbiju Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dragan Đilas.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.