18.3.2019. 14:30
4
Orić se hvalio boravkom u Srbiji, Stefanović ga demantuje: Istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen
Nekadašnji komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine na području Srebrenice Naser Orić, tokom vikenda boravio je u Srbiji, što je ponovo privuklo veliku pažnju srbijanskih medija.

On je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju sa planine iznad Valjeva, grada u istočnoj Srbiji. Bivši komandant Armije RBiH je i ranije često dolazio u posjete Srbiji, gdje je, uglavnom, s prijateljima lovio divljač.

Srbija protiv Orića ima još važeću potjernicu na osnovu koje je i priveden u Švicarskoj 2015. godine, poše Kurir.

"Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana poternica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Stefanović i dodao:

"Pošto to dobro zna siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju", prenosi Oslobođenje.

"Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu. Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete videti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku - da što pre vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu", poručio je Stefanović.





(Lejla Trle) 

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.