19.3.2019. 15:20
0
Vršnjaci u školi na Voždovcu štapom silovali dječaka i sve snimali mobitelom
Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja tražilo je od direktora Osnovne škole "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izvještaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta, nakon što su pojedini mediji objavili da su dječaka vršnjaci navodno silovali štapom u dvorištu škole, kao i da su sve snimali mobitelom, prenosi beogradski list Blic.

Kako su dodali, direktoru je naloženo da Ministarstvu dostavi izvještaj o tome je li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, nastavnika, kao i njihovih roditelja.

- Pošto je riječ o vrlo osjetljivoj stvari i maloljetnicima, u javnost nećemo izlaziti ni s kakvim detaljima - rečeno je iz Ministarstva, prenosi Blic.

Svi detalji incidenta bit će utvrđeni u skladu s procedurom, a u međuvremenu otac dječaka tvrdi da mu je direktor rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavijestiti roditelje i poduzeti odgovarajuće mjere.

Neki roditelji čija djeca idu u tu školu rekli su da su čuli da se dogodio incident, ali da nisu upoznati s detaljima, prenosi Blic.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.