21.3.2019. 18:04
0
''Ne priznajem Haški sud i nijednu njegovu presudu, ali neću time da se bavim. Pričat ćemo o tome kad se oslobodimo Vučića''
Predsjednik Dveri Boško Obradović rekao je da je njegov stav o Radovanu Karadžiću stav Dveri, ali ne i stav Saveza za Srbiju.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da u tom savezu stranke imaju različite politike u vezi sa mnogim pitanjima, a da su postigli saglasnost o 30 tačaka i zajedničkom nastupu protiv aktuelnog režima.

Dodao je i da je glumica Bojana Maljević prvi put spomenula fašizam u konktestu Dveri u subotu, a da je danas ponovila poslije njegovog tvita o presudi u Haagu.

Obradović kaže da ne razumije zašto se glumica Bojana Maljević u ovom trenutku poistovećuje sa Vučićem i njegovom glavnom optužbom da su Dveri - fašisti.

"Mi nismo fašisti, mi smo sve suprotno. Fašizam se jedino može naći u djelovanju Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića - pogledajte kult nedodirljivog vođe, pogledajte stranačke falange i batinaše koji se obračunavaju sa neistomišljenicima... Mi smo antifašisti i baštinimo antifašističke tradicije sprskog naroda", rekao je Obradović.

Ističe da je jedino rekao da je "nepravda što su na slobodi Bill Clinton, Gerhard Schroder, Tony Blair, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Naser Orić, Ante Gotovina..., a da jedino Karadžić dobija doživotni zatvor".

"Apsolutno ne priznajem Haški sud i nijednu njegovu presudu, ali dalje tim tijelom neću da se bavim. Ne ulazim u historiju i šta se dešavalo u građanskom ratu u Bosni i Hercegovini, o tome ćemo da pričamo kad se oslobodimo Aleksandra Vučića i njegovog diktatorskog režima", poručio je Obradović.

Naglasio je da ništa ne zamjera Bojani Maljević i pozvao sve da prestanu sa ružnim riječima.

"Ona nije to zaslužila i ima pravo na svoje mišljenje kao i mi. To je ta demokratija za koju se zalažemo i ja govorim što ja mislim i ne slažem se sa njom. To je Srbija kakvu zamišljam poslije pada Vučića sa vlasti, da pričamo na sve teme i o Radovanu Karadžiću", rekao je Obradović, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.