22.3.2019. 14:06
0
Članstvu Srbije u NATO protivi se 79 posto građana
Članstvu Srbije u NATO protivi se 79 posto građana, a 64 posto njih ne bi prihvatilo izvinjenje Saveza za bombardiranje 1999. godine, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnijenja Srbije koje je proveo Institut za europske poslove.

 Anketa je pokazala i da ulazak Srbije u NATO podržava oko 10 posto građana, uglavnom onih sa završenom srednjom školom i fakultetom, ali i da su po mišljenju najvećeg broja građana razlozi bombardiranja Srbije vojno-politički i ekonomski interesi SAD-a i Zapada.

 Suradnju Srbije i NATO-a podržava 31 posto ispitanika, dok se 61 posto njih takvoj suradnji protivi. Većina građana, njih 63 posto, smatra da članstvo u NATO neće donijeti nikakvu korist Srbiji dok nešto više od jedne petine ispitanika smatra da Srbije može imati koristi od članstva, javili su srbijanski mediji.


(FENA/Amila Alijagić)

NATOSrbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.