24.3.2019. 9:00
0
S protesta u Beogradu zatražene ostavke Vučića, Brnabić i Gojković
S platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na protestu "Jedan od pet miliona", poručeno je večeras da će se, ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, građani okupiti u subotu 13. aprila i poručiti što imaju "uzurpatorskom režimu".

Glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić kazao je kako građani širom Srbije zahtijevaju ostavke državnog vrha, rukovodstva Radio-televizije Srbije, članova Regulativnog tijela za elektronske medije (REM), kao i fer uslove za izbore u roku od šest do devet mjeseci, prenose beogradski mediji. 

Lečić je podsjetio kako građani traže ostavke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsjednice Skupštine Maje Gojković.

Ocijenio je kako će najjače oružje protiv aktualne vlasti biti ono kada se probude svijest i samosvijest građana i poručio okupljenima da ne mijenjaju prosvjed  jer su na pravom mjestu.

Istakao je kako bi "Dnevnik slobodne Srbije" u kojem su se obratili mladići koji su privedeni tokom prošlotjednih protesta u Beogradu, kada su demonstranti upali u zgradu RTS-a, trebalo da bude dio dnevnika na RTS-u.

"Samo je važno da budemo hrabri, da se povežemo i da budemo uporni. Taj pritisak Vučić i njegova kamarila neće izdržati", rekao je Lečić.

Ispred zgrade RTS-a, koju je NATO bombardirao 1999. godine učesnici protesta su palili svijeće i držali crvene karanfile, odajući poštovanje poginulima.

Tokom performansa ispred ulaza u RTS stajalo je nekoliko opozicionih čelnika, među kojima i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji je naglasio kako su "zahtjevi isti kao i prije 100 dana".

 Protest je završio ispred Vrhovnog kasacionog suda kako bi se pružila potpora građanima zaduženim u švicarskim francima. 



(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.