25.3.2019. 11:00
0
Đinđićev ubica primio radosne vijesti u zatvoru: Ne može doći sebi od sreće, njegova supruga Olivera oduševljena
Zvezdan Jovanović (54) zvani Zveki, koji je osuđen na 40 godina zbog ubistva srbijanskog premijera Zorana Đinđića, postao je djed.

Atentator na premijera Đinđića unuka je dobio 8. januara.
 
- Zvezdanov sin N. J., koji ima 24 godine, oženio se djevojkom s kojom je duže vrijeme u vezi, a početkom januara dobili su prinovu. Ovo je veoma obradovalo Zvezdana, koji je radosnu vijest čuo u najčuvanijem požarevačkom zatvoru "Alkatrazu", u kojem služi kaznu - kaže izvor upućen u dešavanja, prenosi Alo.rs.

Jedan od najčuvanijih srbijanskih zatvorenika je slike unuka dobio od supruge Olivere Lele Jovanović (51), koja živi u Bačkoj Palanci. Ona je prijateljima otkrila kako je Jovanović primio vijest o vjenčanju i rođenju unuka.

- Po ko zna koji put odgledao je snimak svadbe i ne umije opisati zadovoljstvo količinom ljepote, raspoloženja i pokazanog poštovanja prema njegovoj porodici i njemu - napisala je Olivera u poruci prijateljima.
Izvor upućen u dešavanja otkriva i da je Olivera zahvalila svakom gostu poimence, pogotovo damama koje su prisustvovale svadbi Zvezdanovog mlađeg sina i poručila im je da "Zvijezdan svima šalje veliki poljubac".

Jovanović, navodno, ne prestaje gledati slike unuka koje je dobio. Njegov unuk sada ima nešto više od dva mjeseca. Rodbina i prijatelji osuđenog atentatora polemišu da li više liči na dedu ili baku.

Zvezdanova supruga oduševljena je zbog prinove i sada je potpuno posvećena unuku.

- Olivera je presretna. Najprije je bila zauzeta oko organizacije vjenčanja. Svadba je bila u restoranu u Bačkoj Palanci, a na njoj su bili rodbina i najbolji prijatelji - dodaje izvor.

Bilo je veselo, a najveselija je bila upravo Zvezdanova žena. Oliverin sin sa suprugom i sinom sada živi u Beogradu.

Na svadbi je bio i Zvezdanov sin iz prvog braka, s kojim je njegova sadašnja supruga u kontaktu. Jovanović se od prve supruge davno razveo, a onda je ona s djecom otišla da živi u Crnu Goru, gdje su trebali dobiti državljanstvo. Tek kasnije je Zvezdan uplovio u ljubavnu vezu s Oliverom, prenosi Alo.rs.
Podsjetimo, Jovanović je u zatvoru 16 godina, a u "Alkatrazu" se nalazi od 2010. godine. U vrijeme ubistva Zorana Đinđića bio je potpukovnik DB-a i pripadnik JSO-a.

Osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zatvora kao neposredni izvršilac atentata, koji je pucajući iz "heklera" usmrtio premijera i teško ranio njegovog tjelohranitelja Milana Veruovića. Jovanović se na suđenju branio šutnjom, a na kraju postupka negirao je da je ubio premijera.




(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.