27.3.2019. 17:39
0
Organizacija Mlada Vojvodina spalila transparent koji veliča Radovana Karadžića
Organizacija Mlada Vojvodina skinula je, a potom i spalila transparent "Radovan Karadžić heroj" koji su nepoznate osobe okačile na jedan nadvožnjak u Novom Sadu.

Mlada Vojvodina je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavila fotografije i kratki film o akciji skidanja i spaljivanja transparenta. 

Na filmu se čuje kako ženski glas naredbodavnim tonom kaže: "Skidaj", a potom se vide dve osobe koje imaju marame preko lica kako skidaju transparent sa nadvožnjaka. 
Potom su transparent poprskali nekom verovatno zapaljivom supstancom, a zatim ga spalili na travi. 

Na kraju snimka vidi se jedna od osoba koja je učestvovala u akciji, koja ima crvenom maramom prekrivena usta i nos, nosi sunčane naočare i kačket, i pokazuje četiri prsta. 

Četiri podignuta prsta, bez palca, simbol su onih koji se zalažu za široku autonomiju Vojvodine. 

Transparent sa parolom "Radovan Karadžić heroj" osvanuo je na jednom nadvožnjaku u Novom Sadu. 

Na bijelom transparentu ćirilićnim pismom taj tekst je bio ispisan plavo-crvenom bojom. 

Transparent se nalazio na nadvožnjaku na putu iz Novog Sada ka Sremskoj Kamenici. 

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je nedavno pred sudom u Hagu na doživotnu robiju zbog genocida, etničkog čišćenja i zločina protiv čovečnosti.

Ranije danas, grafiti "Vojvodina republika" koje je potpisala organizacija Mlada Vojvodina osvanuli su na nekoliko mjesta u Novom Sadu.

Grafiti "Vojvodina naša dika biće republika" i "Vojvodina republika" ispisani su crnim i crvenim sprejom, a ispod njih je potpis Mlade Vojvodine.

Ta organizacija je i ranije ispisivala slične grafite po Novom Sadu i drugim gradovima u Vojvodini, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.