30.3.2019. 11:42
0
Vođa makedonskog nacionalističkog udruženja uhapšen zbog prijetnji smrću Zaevu
Vođa makedonskog nacionalističkog udruženja Hrišćansko bratstvo Žarko Grozdanovski uhapšen je nakon što je preko Fejsbuka prijetio smrću premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu.

Grozdanovski je juče poslije podne na fejsbuk stranici Hrišćanskog bratstva, organizacije koja sebe naziva patriotskom, objavio video u kojem histeričnim glasom prijeti Zaevu da će “zapaliti i njega i Makedoniju”.

U sinoćnjem policijskm saopštenju se, kako su prenijeli lokalni mediji, navodi da je u 19.30 uhapšen 46-godišnji Ž. G. iz sela Brvenica kod Tetova, koji je oko 15.00 na društvenim medijima objavio video sa prijetećom sadržinom i da će protiv njega biti podnesena tužba nakon “potpunog rasvjetljavanja slučaja”.

Hrišćansko bratstvo je jedno od udruženja koje je bilo dio svih protesta protiv Dogovora iz Prespe o rješavanju spora sa Grčkom i promjene imena države u Sjeverna Makedonija, kao i protiv Zakona o upotrebi jezika kojim je albanski postao drugi zvanični jezik, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.