1.4.2019. 20:19
0
Pojedini traže smjenu Alenke Ermenc jer nije prisustvovala važnim događajima zbog bolovanja
Slovenski predsjednik Borut Pahor rekao je u ponedjeljak da ne vidi nikakav utemeljeni razlog za smjenu načelnice glavnog stožera slovenske vojske Alenke Ermenc, za koju se zadnjih dana govori da ne odgovara koalicijskoj vladi premijera Marjana Šareca.

"Ne vidim utemeljenog razloga za takvu smjenu", kazao je Pahor novinarima.

Ako bi Ermenc bila smijenjena bila bi to već treća smjena na čelu slovenske vojske u zadnjih godinu dana.

Slovenski mediji zadnjih dana navode da je Ermenc, prva žena na čelu vojnog stožera oružanih snaga u nekoj članici NATO-a, u zadnje vrijeme dva puta izostala s važnih javnih  događaja, među njima i proslave 15. obljetnice učlanjenja Slovenije u NATO. Navode i da je često odsutna zbog bolovanja i da je u svojevrsnom konfliktu s ministrom obrane Karlom Erjavcem, prenosi Hina.

Ministar Erjavec zanijekao je navode o sukobu s Ermenc.

Braneći šeficu glavnog stožera, Pahor je kazao da su neki problemi u slovenskoj vojsci pod njezinim vodstvom riješeni, pa je tako vojsci u ovogodišnjem proračunu namijenjeno 40 milijuna eura više nego lani.

"Ona ima sve potrebne  kompetencije i iskustvo za taj položaj i očekujem da će slovenska politika podržati njezin rad i glavni stožer kako bi se naša vojska pripremila na izazove u 21. stoljeću", kazao je Pahor.

Slovenski predsjednik očekuje da će mu vodstvo vojske i načelnica glavnog stožera u petak podnijeti redoviti godišnji izvještaj o stanju u oružanim snagama.

Da smjena Ermenc nije opcija potvrdio je u razgovoru za medije u ponedjeljak i ministar obrane. Erjavec je rekao da očekuje pun angažman glavnog stožera radi postizanja još boljeg stanja slovenske vojske koja mora postići standarde NATO saveza, odnosno postići potrebne pomake u interoperabilnosti s NATO savezom.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.