13.4.2019. 8:23
0
Ana Brnabić tvrdi da je spremna napraviti prvi korak i pozvati Andreja Plenkovića u Beograd
Srbijanska premijerka Ana Brnabić rekla je u petak da je spremna učiniti prvi korak i pozvati hrvatskog kolegu Andreja Plenkovića u posjet Srbiji, jer političke trzavice nikome u regiji ne odgovaraju.

- Ja sam otvorena za razgovore, nadam se da ćemo uskoro dogovoriti neki bilateralni susret - odgovorila je Brnabić na pitanje hrvatskih novinara što se treba dogoditi da bi ona pozvala Plenkovića u službeni posjet i obratno, on nju, jer njih dvoje uglavnom razgovaraju neformalno, prenosi Hina.

-Srbija je životno zainteresirana za jednu bolje povezanu, stabilniju, sigurniju regiju - rekla je.

U regiji ne treba biti političkih trzavica jer one nikome ne odgovaraju, ali investitori su potrebni. Na novinarsko pitanje tko bi mogao biti spremna učiniti prvi korak, pokazala je inicijativu. 

-Ja sam spremna da načinim taj prvi korak tako da ću ga svakako pozvati- kazala je Brnabić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.