13.4.2019. 8:55
0
Ratni veteran u Hrvatskoj se zatvorio sa djecom u stan i prijetio da će ga raznijeti plinskom bocom
Policija je upala u stan jutros oko četiri sata u kojemu je bio muškarac zatvoren s dvoje djece i prijetio plinskom bocom. Kako je Indexu kazala policija rano jutros, radi se o ratnom veteranu koji je priveden u policijsku stanicu.

Djeca su dobro. S njim su u stanu bila njegova djeca rođena 2005. te 1998. godine. Treće dijete nije bilo u stanu, ono je zvalo policiju. Više informacija bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja koje je u toku.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata zbog dojave o porodičnom nasilju policija je izašla na teren u Kaštel Lukšiću. Nakon što su došli u ulicu Sv. Lovre u Kaštelima, muškarac je počeo prijetiti plinskom bocom te se zatvorio s djecom u stan, nakon čega je zgrada evakuirana. Na teren su pozvani specijalci, hitna i posebni pregovarač. Pregovori su trajali satima.

- Policijski službenici Policijske stanica Kaštela su sinoć zaprimili prijavu porodičnog nasilja na području Kaštela, nakon čega su otišli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53-godišnjaka, koji je tom prilikom krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću.  

U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana porodice, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima.  

Iz sigurnosnih razloga izvršena je evakuacija stanara zgrade, te je angažirana i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad spomenutim 53-godišnjakom i još jednom osobom u dobi od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.