15.4.2019. 17:03
0
Čedomir Jovanović o protestima: Ulica je sjajno mjesto ako nekoga želite da izvrijeđate ili poručite mu da će nestati
Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su protesti na ulici "sjajno mjesto" ako nekoga želite da "izvrijeđate" ili "poručite mu da će nestati".

"Ulica nije mjesto na kojem možete da razgovarate o ekonomiji, Evropi i medijima. Kada politiku vodite na ulici morate biti svjesni da na taj način definišete put kojim će ići društvo", rekao je Jovanović za RTS komentarišući proteste "Jedan od pet miliona".

On je kazao da "ne želi da izađe iz Skupštine", jer je to jedino mjesto za razgovor i da "ne zna nikog ko je bojkotom parlamenta ostvario ciljeve".

Jovanović je kazao da ne mogu zahtjevi da se donose na ulici, pa da se očekuje da ih prihvate institucije.

Upitan kakav epilog protesta očekuje, kazao je da je epilog "jasan", a to je "jedno veliko ništa".

"Ako je politika 'lupetaranje' Sergeja Trifunovića i vrijeđanje naroda, pa posipanje pepelom, kakav je to epilog?, upitao je Jovanović, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.