22.4.2019. 14:38
0
Srbija poslala Francuskoj milion eura za obnovu Notre Dama
Vlada Srbije uputila je danas Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion eura za obnovu katedrale Notre Dame u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine.

"Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike", saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima poslije sjednice vlade.

Podsjećamo, velika šteta na katedrali Notre Dame pričinjena je u požaru koji je izbio prošle nedjelje. 

Katedrala Notre Dame je bila usred rekonstrukcije čija je vrijednost oko 6 miliona eura, neki njeni dijelovi su bili pod skelama, dok su bronzane statue uklonjene prošle nedelje zbog radova, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.