25.4.2019. 13:10
0
Vučić i Xi za unaprjeđenje ekonomske suradnje Srbije i Kine
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se rano jutros s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, na čiji poziv je doputovao u glavni grad Kine gdje se održava forum "Pojas i put".

Predsjednik Kine primio je Vučića u Velikom domu naroda u Pekingu, a u fokusu razgovora, kako je ranije najavljeno, bila je prvenstveno ekonomska suradnja dvije zemlje.

 Kineski predsjednik rekao je da Srbija ima važnu ulogu u izgradnji Incijative "Pojas i Put" i da dvije zemlje trebaju unaprijediti suradnju u tom okviru radi veće dobrobiti i prosperiteta za svoje građane.

 Vučić je istaknuo važnost suradnje Srbije s Kinom, kazavši kako se radi o velikoj sili koja za razliku od drugih, ne vrši pritisak, već i malim zemljama prilazi uvijek s poštovanjem.

 "Kada govorite s velikim silama Zapada uvijek postoji neka vrsta pritiska s kojim se suočavate, a kada razgovarate s Kinom i njezinim liderima suočeni ste uvijek s poštovanjem", naglasio je Vučić koji je odličnom ocijenio suradnju dvije zemlje te najavio njezin nastavak, prenose beogradski mediji.


(Fena/Admir Oručević)

XIVucic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.