5.5.2019. 18:47
0
Pacoli: Proglasiti personom non grata svakog ko poriče ratne zločine na KiM
Bedžet Pacoli najavljuje da će Priština ubuduće proglasiti personom non grata svakog ko poriče ratne zločine na KiM, a njihovi zahtjevi za posjete po tom osnovu više neće biti odobravani.

Već je nagovestio da bi takva mjera mogla da bude primijenjena prema šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću.

Pacoli nije precizirao da li misli na zločine i nad Srbima i nad kosovskim Albancima.

„Odvratno je i krajnje neprihvatljivo poricanje masakra u Račku od strane ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je bio veoma vjeran Miloševiću", napisao je Pacoli na svom tviter nalogu.

Pravda za žrtve rata na KiM nikada neće biti dostignuta, ukoliko međunarodno pravo nastavi da gura cijelu stvar "pod tepih", kaže Pacoli, a upravo je to, smatra on, razlog zašto to čine i dalje Dačić i drugi u Beogradu, gdje je poricanje zločina, kako kaže, postalo "mejnstrim", prenosi nezavisne.


(Admir Oručević)

PacoliKim
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.