15.5.2019. 12:14
0
Evo kako izgleda Smiljana Srnec koja je ubila svoju sestru Jasminu i potom njeno tijelo godinama držala u zamrzivaču
Jasmina Dominic
Smiljana Srnec (Foto:24sata.hr)
Nakon gotovo puna tri mjeseca, Smiljana Srnec, žena osumnjičena za ubistvo vlastite 23-godišnje sestre Jasmine Dominić uljeto 2000. godine, danas će dobiti odluku o produženju istražnog zatvora, prenose hrvatski mediji.

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produži istražni zatvor za još tri mjeseca.

Inače, šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtjev tužilaštva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu, prenosi 24sata.hr.

Istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je "zatukla" sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhapšena, drugog pravog dokaza da je upravo ona ubica zapravo i nemaju.

Vjerovatno je iz tih razloga Smiljanin advokat Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu pokušao to neformalno priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.