20.5.2019. 16:40
1
Ovo je Srpkinja Tajana Gudenus koja se nalazi na spornom videu zbog velikog skandala koji trese Austriju
Austriju trese skandal zbog snimka iz vile na Ibizi poslije kojeg je vicekancelar Heinz-Christian Strache podnio ostavku na tu funkciju, a posebno je zanimljivo to što se na videu nalazi Srpkinja Tajana Gudenus, prenosi danas beogradski Kurir pisanje austrijskih medija.

Tajana Gudenus, rođena Tajčić, prema pisanju austrijskih medija, potiče iz srpske porodice iz Hrvatske. U medijima se navodi da su izbjegli u Banjaluku nakon početka rata 1992. godine. 

Tajčić se 2007. preselila u Beč bez ikakvog znanja njemačkog jezika i tamo završila osnovne studije, a zatim i master-studije ekonomije. Njene fotografije se nalaze na stranicama na kojima se reklamiraju foto-modeli, prenosi DW.

Od 2014. se volonterski angažuje u austrijskom Fondu za integraciju. Rekla je da je kroz svoju priču htjela da pokaže ljudima sa migrantskim bekgraundom „da na osnovu porijekla nemaju manje nego više šansi“ zbog više jezika koje govore, prenio je jedan austrijski portal.

U junu 2016. je Tajana Tajčić u Beču vodila program koji je organizovala Turistička organizacija Beograda, a na kojoj je bio i ambasador Srbije u Austriji. Vodi blog „Baby and Beauty“ gde piše o tome kako je biti majka.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.