26.5.2019. 11:25
0
Mate Rimac iz Livna postao najbogatiji čovjek u Hrvatskoj
Mediji iz susjedne Hrvatske prenijeli su informaciju kako je Livnjak Mate Rimac postao najbogatiji čovjek u Hrvatskoj.

Piše: Haris Ahbabović

Do takvog zaključka došao je ekonomista Ivica Brkljača analizom vlasničke strukture koju je iznio sam Rimac. Brkljača je izračunao da ''Rimac automobili'' vrijede 4,3 milijarde kuna, od čega je Rimčev udio 47,7%, odnosno, oko 2 milijarde kuna, što ga svrstava u sam vrh najbogatijih ljudi u Hrvatskoj. 

Mate Rimac je firmu osnovao 2009., kao 21-godišnjak, a zasnovao ju je na konverziji starog BMW-a na električni pogon koji je 2011. postavio pet Ginisovih rekorda. 

Zapošljavaju više od 500 ljudi, mahom vrhunskih stručnjaka iz cijelog svijeta, i uveliko rade na proširivanju firme i prelasku iz maloserijske proizvodnje složenih visokokvalitetnih komponenti elektropogona u velikoserijskog proizvođača za automobilsku industriju. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.