27.5.2019. 21:21
0
Filmska potjera za vozačem Opel Astre bosanskohercegovačkih tablica: Nasuo gorivo pa bježao policiji
Filmska potjera za vozačem Opel Astre bosanskohercegovačkih registarskih tablica odigrala se u Zagrebu.

Naime, kako javljaju hrvatski mediji, sve se odigralo kada je pomenuti vozač nasuo gorivo na benzinskoj pumpi, probio rampu na naplatnim kućicama na autoputu i krenuo da bježi policiji.

"Vidjeli smo vozača kako juri suprotnim smjerom na Jadranskoj aveniji. Prešao je preko stupića kraj naplatnih kućica Lučko i prešao rampu. Sve je bilo puno stakla", ispričali su čitatoci portala "24sata.hr" koji su snimili dio filmske potjere u Zagrebu.

Kako nezvanično saznaje pomenuti portal, muškarac je pola sata ranije natočio gorivo na benzinskoj pumpi i odmorištu Draganić na autoputu A1 u smjeru Zagreba. Vratio se u svoj karavan, srebrnu ppel astru bh. tablica, i bez plaćanja pobjegao sa pumpe. To su vjerovatno primijetili zaposlenici koji su odmah nazvali policiju. Blokirali su sve izlaze sa autoputa te željeli da ga pričekaju i uhapse kada bi stao da plati putarinu. Ali muškarac za volanom je očigledno imao drugačiji plan. Razbio je rampu na naplatnim kućicama i pobjegao.

Kojim tačno putem je sve bježao iz policije nisu mogli detaljno reći jer je trajala opsežna istraga. Prema snimcima čitalaca pomenutog portala, muškarac se očigledno negdje okrenuo u Novom Zagrebu te se u suprotnom smjeru vratio prema naplatnim kućicama. Tu se ponovo okrenuo i zaputio nazad prema Laništu.

"Bio sam na poslu kad sam čuo sirene kraj zagrebačke Arene. Izašao sam i vidio policijske automobile kako love muškarca u astri oko trgovačkog centra. Kad je pokušao pobjeći opet na Jadransku aveniju, Kobre su mu blokirale put", ispričao je čitalac portala "24sata.hr" koji je uspio da snimi privođenje obijesnog vozača.

Na snimku se vidi kako su policajci sa svih strana zatvorili izlaze vozaču te se našao u zamci. Policajci su ga izvukli iz auta i bacili na tlo kako bi ga uhapsili jer navodno nije namjeravao da se lako preda. Strpali su ga u jedan od automobila i odvezli u stanicu. Nakon istrage će biti poznato da li je bio pod uticajem droga ili alkohola te šta je sve skrivio.

Policajcima je u potjeri vjerovatno pomoglo što je rotor u rekonstrukciji pa vozač nije pobjegao dalje prema gradu. Našao se u spletu ulica i gužve pa su ga stigli. Razbio je vjetrobransko staklo, branik, svjetla, retrovizore, prenose Nezavisne.




(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.