28.5.2019. 15:41
1
Rusija osudila akciju kosovske policije, traži oslobađanje svog državljanina
Rusija odlučno osuđuje upad kosovskih specijalaca na sjever Kosova naseljen Srbima, priopćilo je u utorak veleposlanstvo Ruske Federacije u Beogradu i zatražilo hitno oslobađanje ruskog državljanina, djelatnika Misije UN na Kosovu, koji je uhićen u jutrošnjoj akciji policije.

"Odlučno osuđujemo upad kosovskih specijalaca u područja sjevera Kosova i Metohije naseljene Srbima. To je krajnje opasno i kosi se sa svim postojećim dogovorima. Revoltirani smo provokacijom prištinskih vlasti u odnosu na ruskog državljanina, suradnika UNMIK-a Mihajila Krasnoščekova. Tražimo neodložno oslobođenje Rusa i pozivanje na odgovornost svih koji su krivi za ovaj vapijući incident", citiraju beogradski mediji poruku ruskog veleposlanika Aleksandra Čepurina.

U akciji kosovskih specijalaca, koju Priština objašnjava borbom protiv organiziranog kriminala, jutros je na sjeveru Kosova uhićeno više osoba, među kojima i pripadnici Kosovske policijske službe.

Beograd akciju smatra provokacijom i zastrašivanjem Srba, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zapovjedio je zbog toga stanje pune borbene pripravnosti za postrojbe Vojske Srbije i nagovijestio mogućnost vojne intervencije u slučaju ugroze srpskog stanovništva na Kosovu.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci ocijenio je kako su Vučićevi potezi populistički i za unutarnju uporabu.

"Predsjednik Srbije dobro zna da ne može krenuti prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam uvjeren u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i sigurnosne snage Kosova su u stanju pripravnosti. Populističke izjave nisu prijetnje za rat, već za unutarnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji", izjavio je Thaci.


(FENA/Amila Alijagić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.