4.6.2019. 16:33
1
Zoran prvo ubo Jelenu u tjeme i u lakat, a onda je sustigao i zadao joj smrtonosne udarce u glavu
Viši sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića (40), kojom se tereti za brutalno ubistvo supruge, pjevačice "Granda" Jelene Marjanović (33), prenosi beogradski Kurir.

Za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret Zoranu prijeti kazna od 40 godina zatvora.

- U optužnici se navodi da je Zoran Marjanović suprugu ubio na svirep i podmukao način dok je u blizini stajala njihova kćerka, tada petogodišnja Jana. Prema optužnici, njih troje su se kobnog 2. aprila 2016., oko 17 sati, dovezli Mercedesom do rampe stadiona u Crvenki kod Borče. Jelena se popela na nasip i počela trčati, a ubrzo za njom krenuli su Zoran i Jana. Kada su se sreli na oko kilometar od mjesta na kojem je ostao parkiran automobil, kako se navodi, iskoristio je njeno povjerenje, namamio je da se spusti sa nasipa ka kanalu dok je dijete ostalo da ih čeka - otkrio je izvor za "Kurir" navode najnovije optužnice.

Ubistvu Jelene, kako piše u ovom dokumentu, prethodila je svađa sa suprugom, tokom koje ju je on ubo u tjeme i lakat. Nesretna žena pokušala je pobjeći trčeći preko trave, paralelno s kanalom. Tokom bježanja ispali su joj desna patika, mobilni, kao i gumica za kosu.

- Pokojna je, kako se navodi, potom skrenula ka kanalu, blizu kojeg ju je Zoran sustigao, strgao joj gornji dio trenerke, ali je ona uspjela pobjeći tako što je ušla u kanal s vodom. Kako je navelo Tužilaštvo, u trenutku kada je Jelena ugazila u vodu, a on bio na travi, počeo joj je zadavati udarce u glavu. Dok se nalazio iznad nje, zadao joj je više udaraca i time joj nanio višestruke prelome lobanje usljed kojih je Jelena preminula, ali je prije smrti udahnula vodu iz kanala. Predmet kojim je, kako se sumnja, ubio suprugu, nije naveden u optužnici - kazao je sagovornik.

I na ovu, kao i na prethodne dvije optužnice koje su vraćane na dopunu, odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.