9.6.2019. 15:30
0
Zdravko Mamić putem instagrama otkazao sutrašnju press konferenciju
Mamić je u obrazloženju naveo kako je to odluka njegovo advokata.

Zbog savjeta i pritiska mojeg odvjetnika Veljka Miljevića, koji bi mi u slučaju održavanja press konferencije otkazao punomoć i prestao biti advokat, otkazujem sutrašnje obraćanje javnosti. S obzirom na veliko poštovanje prema radu advokata Miljevića i pravne bitke koje su pred nama, odlučio sam njihovo mišljenje uvažiti i još se jednom ispričati medijima. Do drugog puta, koji će svakako uskoro biti, voli Vas Zdravko Mamić”, napisao je na Instagramu Mamić, prenosi “Index”

Podsjetimo, nakon što je osječki Županijski sud izdao nalog za raspisivanje tjeralice protiv bivšeg čelnika NK Dinamo Zdravka Mamića kojem je Optužno vijeće tog suda 21. svibnja odredilo istražni zatvor, policija je u petak i službeno raspisala međunarodnu tjeralicu za Mamićem.

Očekuje se kako će Ministarstvo pravosuđa sutra imati svu potrebnu dokumentaciju radi pokretanja postupka Mamićeva izručenja iz BiH.

Optužno vijeće je 21. maja potvrdilo drugu USKOK-ovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika koje tužiteljstvo tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istražni zatvor.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.