10.6.2019. 21:39
0
Gradonačelnica Supetra zabranila Torcida Kup zbog napada na Srbe
Gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković zabranila je održavanje Torcida Kupa nakon što je napadnuta grupa mladih osoba, inače sezonskih radnika, zbog toga što su bili srpske nacionalnosti, prenosi Index.hr.

Ona je dodala i da će da ukine finansiranje Torcida Kupa, kao i da neće moći da bude održavan na gradskim terenima. Vjeruje se da su upravo pripadnici Torcide, poslije održavanja tog Kupa, u noći sa subote na nedjelju, napali sezonce u Supetru.

Marković je svoju odluku objavila na Facebooku uz komentar: Ovo je jednostavno neprihvatljivo.

“Ispred Grada Supetra i u svoje lično ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu, gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, i gdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvijek bio i biće tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele da dođu i da posjete naš Grad, rade i žive. Ono što me tješi je da niko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad dogodio u našem Gradu.

Takođe, pošto su napadači bili učesnici ili posjetioci Torcida Kupa (iako se napad nije dogodio za vrijeme turnira) odlučila sam da povučem odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može da podstiče sportska događanja čiji učesnici ili posjetioci iskazuju mržnju. Takođe, Grad Supetar će uskratiti dalje korišćenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga Kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brži oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti”, napisala je gradonačelnica Supetra.

Podsjetimo, oko četiri sata ujutru, supetarska policija primila je dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici hrvatskih velikana, u kojem je učestvovalo više osoba, objavili su iz policije. Napadnuta su četiri mladića i jedna djevojka, koji su lakše povrijeđeni.

Ubrzo nakon događaja u Supetru, uhapšen je 22-godišnjak zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom povrijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholisanost i smješten je u posebnu prostoriju na triježnjenje. Juče oko 10 sati u Splitu je uhapšen 19-godišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u tom događaju, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.