11.6.2019. 16:33
0
Clinton stigao u Prištinu: Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu
Bivši američki predsjednik Bill Clinton stigao je na prištinski aerodrom “Adem Jašari”, gdje ga je dočekao kosovski ministar spoljnih poslova Behgjet Pacolli.

“Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsjedniče”, napisao je Pacoli na Facebooku, gdje je takođe postavio nekoliko fotografija dolaska Billa Clintona.

Clinton će prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo.

Oko 15 sati Clinton se sastao sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem. Srdačan susret pratilo je rukovanje i dva poljupca.

Prema ranijim najavama, Klinton će razgovarati i s kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem.

Iako se bivši američki predsjednik smatra velikim prijateljem Kosova, njegov dolazak praktično je blokirao Prištinu, navodi tamošnji list Gazeta ekspres, prenosi CDM. 

Kosovska specijalna policija od ranih jutarnjih sati obezbjeđuje i preražuje brojne objekte koji su na ruti Clintonovog kretanja.

Da bi se osiguralo da nijedno vozilo, niti pješak ne prođu na Clintonovom putu od aerodroma do hotela angažovani su i policijski psi, poznatiji kao K-9.

Ulice Prištine pune su naoružanih policajaca, koji nose “duge cijevi”.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.