19.6.2019. 18:55
0
Ovako je gazda restorana na Jadranu komentarisao bh. turiste: Neodgojena stoka bosanska, naručuju jela za koja nikad čuli nisu, a u restoran dolaze kao stado
Grupa Bosanaca ovih dana je doživjela, kako su naveli, neugodno iskustvo u restoranu na Jadranu, a to iskustvo su podijelili sa javnošću dajući lokalu negativnu ocjenu na Google servisu.

Međutim, nedugo poslije, pojavio se i odgovor vlasnika koji je mnoge zatekao svojom grubošću i neprimjerenim govorom. 

Nije potvrđeno da li je riječ o istinskom vlasniku lokala ili lažnom profilu, ali komentari su bili dovoljni da se na društvenim mrežama proširi lavina osuda.

Sve je počelo kada su gosti došli u restoran Val, koji se nalazi u Mimiciama, nedaleko od Omiša. 

No ljetovanje ne mora uvijek biti sinonim za odmor i ugodu, pa se tako redakciji DEPO portala obratio čitatelj koji je javno želio podijeliti iskustvo koje je doživio prije nekoliko dana na Jadranu.

Kako je ispričao, sa svojom suprugom i još dva bračna para sa kojima su ljetovali u Mimicama, malom mjestu pored Omiša, odlučili su otići na ručak u restoran ‘Val’ za koji se zna da je nešto skuplji, ali je i “na glasu”. No ono što su tamo doživjeli, blago rečeno, bilo je izuzetno neugodno iskustvo, prenosi Depo. 

Nakon što su dugo čekali da ih konobar posluži, on se konačno pojavio, ali je bio izrazito neljubazan pa su tako i naručenu hranu čekali jako dugo.

Nezadovoljne lošom uslugom, razočarane gošće napisale su recenziju na Google servisu i dale lošu ocjenu restoranu prvenstveno zbog loše usluge… Kad vlasnik opali paljbu na račun Bosanaca i Hercegovaca!

Iznervirani, a očito i vrlo neljubazni vlasnik restorana iznapadao je gošće verbalno, poručujući gostima iz BiH da su “neodgojena stoka bosanska”, da naručuju “jela za koja nikad čuli nisu”, da u restoran dolaze “kao stado”, da su “smeće bosansko nekulturno” koje “zviždi za konobarima”…   

Nakon izvjesnog vremena ovi komentari su izbrisani.

Naknadno, na oficijelnoj Facebook stranici restorana "Val" objavljen je i demant u vezi sa navedenom pričom, a koji prenosimo u cjelosti (bez lektorskih intervencija):

Dragi prijatelji i gosti….

Neosnovano smo optuženi za vrijeđanje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Takve optužbe shvaćamo veoma ozbiljno i prisiljeni smo reagirati ovim putem. 

Grupa nekulturnih i bezobraznih gostiju koji nisu uspjeli u svom naumu da ne plate račun zaprijetila nam je negativnim komentarima i optužbama. Svoj naum su ostvarili na način da smo na google-u u zadnjih 12 h dobili desetke negativnih ocjena s novih profila ljudi iz okolice Bugojna (BIH) u namjeri da nam sruše rateing. Isti su prijavljeni.

Nisu stali na tome već smo počeli dobivati pozive novinara kako smo ih "vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi".

Najoštrije odbacujemo takve gnjusne optužbe. Sve smo demantirali i novinarskim upitima.
Ovim putem molimo sve Vas, naše cijenjene goste i prijatelje da date svoj osvrt na vaša iskustva u restoranu Val jer smatramo da smo nepravedno optuženi i da nam se trollovski ruši rateing bez ikakve osnove.

Naš jedini krimen je je što nismo poklekli balkanskom mentalitetu i načinu „Iskamči đabe“. Nismo i nećemo nikad! Pod cijenu svega!




(Lejla Trle) 


 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.