24.6.2019. 9:08
0
Šta se nalazi u mobitelima plaćenog ubice ''škaljarskog klana''
Beogradski inspektori oduzeli su mobitele od Podgoričanina Marjana Vujačića (34), koji je, navodno, počinio četiri ubistva prema nalogu ''škaljarskog klana''. Ipak, Crna Gora još nije uputila nikakav zahtjev za njegovo saslušanje u vezi s dva ubistva u toj državi.

Vujačić je uhapšen u Srbiji zbog falsificiranih dokumenata, a tokom istrage utvrđeno je da se sumnjiči za ubistva Jugoslava Cvetanovića u Srbiji, Mila Ilića (28) i Veska Kalezića (47) u Podgorici i Gorana Tasića, zvanog Gokče, u Holandiji.

Njegov advokat Borivoje Borović tvrdi da u spisima predmeta koji su mu dati na uvid nema nikakvih zahtjeva nadležnih organa Crne Gore kojima se Vujačić potražuje zbog bilo kog djela, iako ga dovode u vezu s dvije likvidacije u Podgorici.

- Za sada nema ni proširenja istrage za krivična djela ubistva, niti je saslušavan na te okolnosti. Od njega su oduzeti mobiteli koji se pregledaju. Ipak, za korištenje njegovih razgovora i komunikacija u istrazi morat će da postoji naredba za prisluškivanje, a vidjet ćemo da li ona postoji - kazao je Borović.

Vujačić, koji je iz podgoričkog naselja Golubovci, navodno je blizak ''škaljarskom klanu''. Zbog toga su njegova meta bili saradnici rivalskog, kavačkog klana. Prije ovoga nije bio poznat kao počinilac teških krivičnih djela.

Nešto ranije, na pitanja zamjenika javnog tužioca o njegovoj povezanosti s ubistvima koja mu se stavljaju na teret, Vujačić se branio šutnjom.

- On je sve vrijeme šutio, ne želeći da komentira ništa što je tužilac govorio i s čim ga je povezivao - kazao je izvor blizak istrazi, dodajući da bi upravo on mogao biti ključan u rješavanju špekulacije koja se već dugo razrađuje, da iza ubistva Cvetanovića, koje se dogodilo 2017. stoji Luka Bojović.

Vujačić je uhapšen u okviru akcije za koruptivna krivična djela. Osim njega, uhapšeni su i policajka J. P. (39) i Novosađanin N. B. (41). Protiv policajke Z. D. (54) podnesena je krivična prijava. Sumnja se da su one omogućile da se Vujačiću izdaju lažna dokumenta s njegovom fotografijom na ime Miloš Begović. Izdavanje lažnih dokumenata plaćeno je 1.500 eura.

Iz MUP-a Srbije nakon hapšenja Vujačića su saopćili da je on uhapšen zbog sumnje da je 27. septembra 2017. u Vranju s više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Kasnije su došli do saznanja da bi mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.