30.6.2019. 21:53
0
Đukanović: Poziv Vučiću za posjetu permanentno otvoren, čuvati se teških riječi
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je kazao da su tokom više susreta u posljednjih godinu dana on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali o posjetama na najvišem nivou.

- Tokom više susreta u posljednjih godinu dana predsjednik Vučić i ja razgovarali smo o posjetama na najvišem nivou. Najtačnije bi se moglo reći da je poziv obje strane permanentno otvoren - rekao je Đukanović, piše CDM.

On je to kazao komentirajući izjavu Aleksandra Vučića da je spreman da u Beogradu ugosti crnogorskog kolegu kako bi razgovarali o svemu, umjesto stvaranja problema i tenzija. Vučić je dodao da Srbija treba sa Crnom Gorom da ima normalne odnose uprkos, kako je kazao, kampanji protiv Srbije i njega u ovdašnjim medijima. Kao stvar od posebnog interesa istakao je zajednički granični prijelaz.

Đukanović je na to kazao da će zajedno procijeniti kada je optimalan trenutak za njegovu posjetu Beogradu ili Vučićevu posjetu Podgorici.

- To će biti prilika da otvoreno razgovaramo o svim pitanjima, u najboljem interesu naših država i naroda, a dotle mislim da se treba čuvati od teških riječi - zaključio je Đukanović.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.