4.7.2019. 20:03
0
Predsjednica Hrvatske kaže da je protiv postavljanja žice na granici BiH i Hrvatske
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komenirala je u četvrtak stanje s migrantima na hrvatskoj granici i poručila kako je protiv postavljanja žice na granici s Bosnom i Hercegovinom u kojoj žive Hrvati.

Grabar-Kitarović je zajedno s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem obišla teren uz granicu s BiH i kazala kako Hrvatska nikada neće biti "hot-spot" za bilo kakve migrante. 

 Poručila je kako je protiv postavljanja žice na granicu s BiH u kojoj žive Hrvati te kritizirala i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

 Hrvatska predsjednica je stala u obranu hrvatskih policajaca, a ozljede na koje se migranti često žale objasnila je teškim terenom te je novinare provela kroz šikaru kako bi to i pokazala. 

 Grabar-Kitarović je naglasila i kako je bila u pravu kad je kritizirala izbjegličku politiku njemačke kancelarke Angele Merkel, ali nije htjela prejudicirati kako će se ponašati Urusla van der Leyen, kazavši kako to nije hrvatski, nego europski problem. 

 Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov na pitanje o Hrvatskoj vojsci te ljudstvu i tehnici rekao je da ministar Božinović na raspolaganju ima vojnika "koliko treba", prenosi N1. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.