9.7.2019. 11:03
0
Strava u Hrvatskoj: Preminula djevojčica koju je nesavjesni otac ostavio u automobilu na velikoj vrućini
FOTO: Source.ba / Arhiva
Četverogodišnja djevojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu, a koju je otac ostavio u automobilu na velikoj vrućini, nažalost je preminula.

"Obavještavamo vas da je policija danas primila obavijest da je dijete, koje je pronađeno 4. jula bez svijesti, preminulo jučer u riječkoj bolnici. Budući da su izvidi i postupak za kaznena djela na štetu djece i maloljetnika tajni, upućujemo vas da se za više informacija obratite nadležnom državnom odvjetništvu", poručili su iz policije, prenosi portal Index.

Kako je javio IstraIN, djevojčica je podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Podsjećanja radi, u Rovinjskom Selu, u četvrtak, 4. jula, u poslijepodnevnim satima otac je djevojčicu ostavio u kipućem automobilu kako je ne bi budio, a da pritom nije upalio klimu u autu. Zatvorio je i sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta.

Djetetu je teško narušeno zdravlje, a zakon za takvo kazneno djelo predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina, prenosi Index.hr.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.