10.7.2019. 16:39
0
Detalj koji je doveo do Jelene Špagović koja se tereti da je ubila Majdu Garović iz Zemuna
Na kontejneru u Krčedinu (Srbija) u kojem je pronađeno raskomadano i ugljenisano tijelo Majde Garović (80) iz Zemuna, pronađeni su DNK tragovi osumnjičenih i baš ti dokazi bili su ključni da policija istragu usmjeri ka Jeleni Špagović, djevojčako Dujović (25) i njenom rođenom bratu Momčilu Dujoviću (21). Jelena se na jučerašnjem saslušanju branila šutnjom, dok je Momčilo samo rekao da nema nikakve veze sa zločinom, pišu “Novosti“.

Policija sumnja da su još najmanje dvije osobe bratu i sestri pomogle da uklone tragove zločina.

Prema nezvaničnim infomacijama, osumnjičena Jelena juče nije željela da odgovara na pitanja tužioca i odlučila je da se, za sada, brani šutnjom. Jedino što je rekla bilo je to da njen brat Momčilo nema veze sa ubistvom.

Ni najmlađi Dujović, kog terete da je sestri pomogao da prikrije tragove zločina, nije bio raspoložen da mnogo priča sa tužiocem, ali je rekao kratko da nema nikakve veze sa ubistvom.

Navodno, Momčilo je prošao i poligrafsko testiranje, a ispričao je i gdje se nalazio kobnog dana. Ipak i njemu i Jeleni je određen pritvor do 30 dana.

Prema riječima advokata Momčila Dujovića, Nebojše Maraša, njegov klijent je “protivpravno uhapšen”.

– Naloženo je da se on privede zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoći učioniocu poslije izvršenog krivičnog djela i određeno mu je zadržavanje. Međutim, član 333, stav 5 KZ Srbije međutim ističe da nema krivičnog djela kada je riječ o bliskim srodnicima. Odnosno, čak i da je pomogao rođenoj sestri da sakrije tijelo, za to ne može da bude kažnjen – rekao je Maraš.

Kako je dosadašnja istraga pokazala Majda Garović ubijena je zbog duga od 2.500 eura. Naime, Jelena Špagović je od Majde, koja joj je bila prva komšinica dok je još bila u braku sa suprugom, pozajmila taj novac, međutim nikako nije mogla da joj ga vrati. Sumnja se da je zbog toga ona Majdu namamila i ubila je.

Ono što komplikuje istragu je to što još uveijk nije jasno kako i čime je Majda ubijena, kao i gdje je njeno tijelo raskomadano.

U naredbi za sporovđenje istrage navodi se samo da je “usmrćena na neutvrđen način”.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.