13.7.2019. 18:45
0
Crna Gora danas slavi Dan državnosti
Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. srpnja 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država. Istog dana 1941. godine narod Crne Gore počeo je ustanak protiv fašizma.

 Crnogorski predsjednik Milo Đukanović na prijemu u povodu Dana državnosti na Cetinju, poručio je da je Crna Gora opet neovisna država, ekonomski održiva i prosperitetna i koja već živi svoj europski život, s realnim optimizmom zagledana u svoju europsku budućnost.

 On je kazao da 13. srpnja 1878. i 1941. godine svojim značenjem, rezultatima, vrijednostima i svevremenim porukama usmjeravaju veliki tijek suvremene crnogorske povijesti. 

 Središnja proslava u povodu Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka crnogorskog naroda bit će održana na gradskom trgu u Danilovgradu. Na svečanosti će govoriti crnogorski premijer Duško Marković te drugi dužnosnici, prenosi RTCG.

(Fena)

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.