17.7.2019. 10:45
0
Srbijanska novinarka odbrusila Šešelju: Hvala mu što je skrenuo pažnju javnosti na genocid u Srebrenici, jer to njegov politički sin ne dozvoljava
Novinarka lista Danas Snežana Čongradin zahvalila je lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju što je, spominjući je u Skupštini Srbije, skrenuo pažnju javnosti na genocid u Srebrenici.

Čongradin je tako odgovorila šefu poslaničke grupe radikala na pretnje smrću i uvrede koje joj je uputio na sjednici Skupštine Srbije jer zločin u Srebrenici zove genocidom, a njen odgovor objavljuje Danas u izdanju od srijede, 17. jula.

- Hvala mu zato što će građani Srbije čitati i slušati na medijima sa nacionalnom frekvencijom o genocidu u Srebrenici, jer to, inače, njegov politički sin, danas neformalni šef, poput svih njegovih, pa i 'demokratskih' prethodnika, ne dozvoljava, navela je Čongradin.

- Genocidu, na koji je on, Vojislav Šešelj, kao lider i politički učitelj aktuelnog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, huškao, inspirisao, kao što ga i dan danas podržava i opravdava, poručila je Čongradin.

Ona dalje nastavlja da "on, Vojislav Šešelj, ratni profiter i, nadasve, osuđeni ratni zločinac, danas vozi džipa, na koji je, kako kaže, postavio nekakve borbene gusenice, prenosi Oslobođenje. 

- On vozi, dakle džipa, dok ja imam par dinarčića u džepu. I ne samo ja, naravno, već 90 odsto građana u ovoj zemlji. Osuđeni ratni zločinac, ratni profiter i politička hulja danas vozi džipa, 24 godine posle genocida u Srebrenici, dok većina ljudi grca u siromaštvu i dalje biva izložena najbrutalnijoj medijskoj i svakoj drugoj manipulaciji iz srca državnog aparata, kako bi se ratni i tranzicijski profiteri zaštitili i ostali na privilegovanim položajima, piše, između ostalog, novinarka Snežana Čongradin u odgovoru Vojislavu Šešelju i zaključuje "to vam je pravo stanje danas u Srbiji".



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.