19.7.2019. 22:04
3
Dodik: Ostavka Ramusha Haradinaja je nova farsa međunarodne zajednice
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik otputovao je hitno u Beograd na sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon ostavke premijera Kosova Ramusha Haradinaja.

Sastanku prisustvuju i ministri odbrane i policije Srbije Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, direktor srbijanske kancelarije za Kosovo Marko Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Dodik je u izjavi za RTS rekao da mu ostavka Ramusha Haradinaja liči na sve dosadašnje farse koje je najčešće pravila međunarodna zajednica, a kako bi izvršila pritisak na Srbiju.

- Rekao sam da mi to liči na sve one dosadašnje farse koje su najčešće pravila međunarodna zajednica i pojedini u BiH iz muslimanskog i hrvatskog naroda i da ovo najviše ide ka tome da se Haradinaju još jednom opere biografija kako bi on kao nesumnjivi politički faktor mogao ponovo da se vrati u politički život Kosova - rekao je Dodik u izjavi za RTS.

Siguran je da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora.
- Ovo izgleda veoma farsično kada kaže da on ide tamo kao ime, a ne ide kao država. Čitava ta priča oko vlasti u Prištini nesumnjivo ima teroristički predznak - kazao je Dodik.

Haradinaj je danas podnio ostavku na sjednici Vlade Kosova nakon što je pozvanda da iskaz pred Specijalnim sudom u Haagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.